En väldigt enkel fisksoppa

 
Jag hade ca 500 g fiskfiléer, lax och pangasius men det går med vilken fisk somhelst 
1 gul lök
1 purjolök
2 morötter
1 liter vatten
1 fisk buljontärning
3 potatisar ( kan tas bort om man vill)
1,5 dl matlagningsgrädde
½ pressad citron
salt och peppar
olivolja
smör
curry
ev creme fraiche om den ska bli krämigare
 

Koka upp en liter vatten. Skala och hacka löken under tiden. Skala och dela morötterna i mindre bitar, typ slantar 3 cm. Hetta upp oljan och ev. smör och bryn lök och morötter krydda med curry. Skala och skär purjon under tiden och rör i allteftersom. Häll i det heta vattnet och lägg i buljongtärningen och låt det koka upp. Skala potatisen och dela i mellanstora bitar och lägg i. Under tiden dela fisken i ca 3-4 cm stora bitar, den ska helst vara tinad. Sjud sedan fisken ca 5 min. När fisken sjudit sina fem minuter häll i grädden, creme fraichen och citronsaften, låt koka upp ett par minuter sedan smaka av. Om man vill kan man lägga i dill. Servera!

Den var så god att t.o.m jag tog två portioner. 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

michaelanordin

Amor Vincit Omnia

RSS 2.0