2012/2013

2012.. Detta året förändradet mitt liv, den 20 februari fick jag gjort min GBP och det förändrade hela mitt liv, jag mår så mycket bättre och jag har fått tillbaka mitt självförtroende, det har aldrig varit på topp som det är just nu och nästa år kommer det bli mycket bättre. Detta året blev jag och Daniel sambos även om vi bor hemma hos hans mamma så bor vi med varandra på heltid. Jag fick ett jobb som jag tycker om väldigt mycket. Fick ännu ett syskonbarn. Jag tog mitt efterlängtade körkort. Min bästa vän åkte till USA och fick uppleva det hon älskar mest. 
Ja 2012 har varit ett riktigt bra år, 2013 kommer bli bättre, då äntligen får jag det jag önskat mig mest av allt!! Ingenting jag skriver här för det är lite hemligt bara några som vet vad det innebär. Ikväll ska jag jobba till 22.00 sen hem och göra mig ordning och sen fira med dem underbaraste människorna som finns och jag får inleda ytterligare ett år med min älskade Daniel. Jag lämnar nu 2012 bakom mig och ser fram emot 2013 och önskar er alla ett riktigt      GOTT NYTT ÅR!!!!!
 

ej behörig ?

Engelska, grundläggande, delkurs W(tidigare C) SÖ2GRENGWJ2X 1Språk - EngelskaKursstart:2013-01-14 Kursslut:2013-06-04Status: Ej behörig så står det i mitt mejl från komvux.. förstår inte detta, jag läste engelska b på gymnasiet.. skit dålig lärare som säkerligen har missat att skriva in det haha skulle inte förvåna mig, inte första gången lärare gjort fel angående mig.. förra gången blev jag ihopblandad med någon annan och mamma och pappa fick ett hemskt samtal om att "jag" varit kaxig och sånt mot en lärare men nope det var ikke jag! hon vågade inte kolla på mig efter det haha..

Måndag igen ?

Helt plötsligt är det måndag igen! tiden går väldigt snabbt tycker jag, om en vecka är det JUL! älskade jul, i år ska jag fira hos min syster Jessica i deras hus, det blir svensk jul även om jag inte tycker om det så mycket, den danska är bäst men den maten blir det på tisdag hoppas jag!  imorgon ska jag, Daniel och Filip till mobilia och handla lite julklappar och på fredag för då får jag lön. Nu håller jag på och göra lussekatter igen, dem andra var så goda så dem blev uppätna så snabbt. Denna gången kommer det nog upp en bild här, som sagt dem andra blev uppätna väldigt snabbt.. Nu ska jag slå in lite julklappar, alltid lika kul !! 
 juste världen går ju under på fredag, fan jag som får lön den dagen ! 
ciao!
 
 

Big bowl

Herregud.. Mår verkligen som jag förtjänar idag. Igår firade vi Christians födelsedag på Big Bowl, jätte roligt jag vann hela tiden för jag är bäst. Var på så jäkla bra humör!! Efter BB drog vi till KB och dansade rövarna av oss, så roligt har jag inte haft på långe!!! Träffade en massa folk som verkligen inte kände igen mig, kul! Sen drog vi till McDonalds och jag lyckades få i mig två hela cheesburgare ingen aning hur det gick till. Sen drog vi till stor torget och kollade på Jason och Gina sen stack vi hem var hemma sju på morgonen. Vaknade av att världens bästa kompis och syster ringde och sa att hon är hemma från USA och var på väg till mig, åh som jag saknat henne!!!! Blir att åka en tur till Simrishamn och bara prata prata prata!!! Nej nu ska jag kolla ett avsnitt av The vampire Diaries sen sova, upp tidigt, Jessica hämtar mig sen ska jag passa Flip Flop. Godnatt!!!!!!!!!!!

Självförtoende

Det här med mitt självförtroende har verkligen gått i vågor, men vissa kvällar känner jag bara att det är på topp och ikväll är det så !! köpte en fin kavaj och en topp på vero Moda idag
 
 
tjohopp nu ska jag ut och dansa röven av mig, puss ! 
 

fattar noll

Hej hopp.. 
 
Häromdagen sa dem på nyheterna att pepparkakor har förbjudits från luciatågen för att det är "stötande". Pepparkakor är bruna och har alltid varit det!!! inte är det något rasisitiskt med det? Då ska ALLT som är brunt förbjudas och bara vitt vara kvar, jo men hej historian har du förbättrats eller ? och inte nog med det nu ska dem ta bort typ det bästa med Kalle Anka, där tar dem bort en svart docka, en docka som är vit och blond och en man i en grön dräkt och skägg, dessa är då stereotyper.. ja men varför inte ta bort allt inom Disney för det är bara stereotyper alltihopa !! det snackas om att det ska vara mångkulturellt men inte fan blir det bättre om de ta bort allt som påminner om svarta och judar? då är det bara vita kvar. Jag blir så arg ! Man ska ju inte göra skillnad på människor men det är ju det dem gör nu!!!!!!!!!!!!!!!!  Blir så trött på detta samhället.. 
 
Nej nu ska jag inte vara arg längre, ska börja tvätta sen till mobilia för och se om jag kan hitta något och ha på mig ikväll Christian fyller år så vi ska äta mat och sen bowla. 
hörs
 

 
 
 
 

trötthet+Dumping= bakning

Hallå ja, är på lite bättre humör nu! var jätte trött innan och på det fick jag dumping av maten .. sov nog i två timmar vilket resulterar i att jag är jätte pigg så jag körde precis till coop och köpte ingredienser till lussekatter så nu är det bakning som gäller, hade i ett extra paket saffran och istället för naturell kesella tog jag vanilj, ska bli intressant och smaka! kommer upp bilder lite senare. idag har jag passat Filip hela dagen, Daniel följde med mig för han var ändå ledig. Filip är så snäll, när jag kom dit så blev han glad och se oss och skratta och hade sig, jag satte mig i soffan med honom och han somnade direkt! efter stund vaknade han så fick han mat sen somnade han igen och sov i över tre timmar och sen var det dags för oss och åka hem. Så himla lugn, hoppas min framtida bebis blir så lugnt också. Imorgon ska han och jag till XXXLutz och köpa lite saker till Jessica medans hon jobbar, ska bli mysigt. Ja det kommer in lite bilder sen på mina lussekatter. 
 

 
 
fotnot

Lussekattens ursprung är lite osäkert, det kan dels vara att lusse anspelar på Lucifer d.v.s. djävulen och dels en variant av Lucia. Enligt en tolkning skulle lussekatt komma från Tyskland där man hade en sägen som sade att djävulen i skepnad av en katt medan Jesus i form av ett barn delade ut bullar. För att skrämma bort den ljusskygge djävulen färgade man lussekatterna så att de lös med saffran.

Oavsett var lussekatterna kommer från tillhör de nu våra svenska traditioner och varje år äts det miljontals av de goda lussekatterna.

 

Pust

Jag är trött, på allt. Inget nytt händer, känns som att allt står stilla, samma sak dag ut och dag in.. Vill bort från Sverige även om det innebär att lämna släkt och familj.. Man kommer ju alltid tillbaka!

Jobb

Ja eftersom det inte är så säkert på jobbfronten just nu har jag fått ett lite extrajobb hos min syster Jessica, ska passa Filip under dagen medans hon jobbar med sitt företag, även hjälpa till och bolla idéer med företaget. Det ska bli jätte kul! Sen har jag också bestämt mig att jag ska läsa Matte B och C, Engelska C och Danska 1 för och sedan söka in till Fastighetsmäklar programmet, vill  inte bli undersköterska längre, det känns verkligen inte säkert längre.. tyvärr. Nej nu ska jag snart köra och hämta min älskade Daniel på hans jobb, han har iaf ett så han får jobba lite extra så vi får lite pengar! Denna julen är dyr ! så allt jobb vi får tar vi. 
ha en bra kväll, 
 
Hajj !

Vakna sen bli arg..

Jag hatar verkligen att bli arg direkt efter jag vaknat.. Nu är jag så trött på att mina saker bara försvinner eller förstörs här hemma. Mina ljus, julsaker, rakhyvlar, schampoon, och idag när jag skulle använda min ansiktstvål som var halvfull förra gången jag använde den, var bara full med vattten idag och inget annat.. kul !! det är inte precis som så att det är så j*vla kul och gå och köpa nya saker hela tiden för att någon eller något bara ska ta det eller förstöra det. ÅH! 
 
så nu har jag lugnat ner mig lite, ska göra mig ordning sen hem till Jessica och passa lille tjocke Filip. 
 
Hejdå

8 december

Kollade på julkalendern imorse vilket jag gör alla dagar men just i morse var det bra för Lillan som var med förra Greveholm var med idag, hon hade inte förändrats ett dugg tyckte jag, lite kul ju!  efter julkalendern körde jag till mamma och hämtade upp henne för och lämna av henne på centralen, hon åkte till Spanien idag, än så länge har hon inte hört av sig att hon är framme så får väll efterlysa henne snart, lite omvända roller, känns som jag är mamma och hon är barn. började nästan gråta när jag lämnade henne på tåget! snyft. 
 
Sen har jag varit på Shoppan och köpt rakhyvel och lite sånt eftersom mina saker bara försvinner hela tiden så får jag köpa nytt.. Min rakhyvel har försvunnit, ett stort paket med tolv långa ljus, lite julsaker och sånt har försvunnit, förstår verkligen inte.. har letat överallt men icke..  jaja det kommer väll fram någon gång, kanske när vi flyttar? 
Nu ska jag återgå till min juleskinka som är i ugnen och säkert är helt svart snart.. Ska bli gott! Första gången jag griljerade helt själv, inte så svårt men lite nervöst ändå. Och jag tog årecis ut den från ugnen och trodde den var klart men fick ringa pappa... in med i ugnen igen sa han.. jaja ! det blir gott snart ändå. Nu ska jag försöka vara lite social med Daniel han ser lite uttråkad ut, haj haj ! 

mat 2

Sådär ja då var maten klar och nere i magen, något av det godaste jag gjort ! detta gör vi fler gånger

Mat

Lagar mat, jag älskar det och idag provade jag något nytt, jag tog turkisk yoghurt och blandade med mango chutney, sambal oelek, vitlök, dijonsenap, salt och peppar, marinerar kycklingen i det. Till det blir det klyftpotatis och vitlöksmarinerade champinjoner, gott gott gott ! längtar tills vi har en egen lägenhet så vi kan bjuda er andra på det. jag meddelar sen hur det blev ;) 
trevlig kväll allihopa

Köksredskap

Jag har hittat köksredskap jag vill ha ! 
Ni vet Leila Lindholm i Leila bakar ? Hon har egna köksredskap hon säljer och dem är så fina ! här kommer ett helt gäng bilder på allt möjligt jag vill ha. 
 
    
 
 
FINA ELLER HUR !?

Nu är det jul här i vårt hus...

Åh härliga jul ! Det snöar ute, det luktar nejlikor och pepparkakor i lägenheten, granen är uppe och det är julpynt överallt. Jag älskar det! 
 
Igår bakade jag och Daniel kolakakor/sirapskakor och dajmtryffel, det blev super gott och jag fick använda mina glasburkar från IKEA för första gången ! Har två fulla Ikea kassar i det ena rummet fyllda med "flytta hemifrån" grejor som vi köper varje månad, vi är beredda!
 
I morse när jag vaknade så kollade jag ut genom fönstret vilket jag alltid gör när det är vinter för jag vill ha snö snö snö, iaf jag såg en man som åkte skidor.. och tänkte att i lilla skåne så åker man inte skidor bara sådär på cykelbanor! men det var rätt kul ändå. Här är ett foto på hur det ser ut utanför köksfönstret
 
Idag vill jag bara ut och leka i snön, jag blir ett barn på nytt när det är snö ute men det är så mysigt! Snö är något av det bästa jag vet fast jag blir så orolig när pappa är ute och kör i detta hemska väder.. Håller koll på nyheterna hela tiden ifall någon lastbil kört av vägen och det har kört av rätt så många lastbilar men som är är det inte pappa! Min älskade pappa <3 
Nu ska jag återgå till matlagningen, idag blir det kokt potatis med pangasiusfisk, på fisken har jag lagt ett täcke gjort av creme fraiche, majonäs, citronpeppar, chilipulver, citron och salt. ska bli intressant ! 
 

michaelanordin

Amor Vincit Omnia

RSS 2.0