Trött

Idag är en dålig dag.. en pms dag.. ångest och lite allt annat. Har nästan inget jobb, går på aktivitet hos arbetsförmedlingen fyra dagar i veckan och vad får jag för det? 137 kr/dagen.. kul. söker säkert fem-sex jobb om dagen men ingen arbetsgivare vill ha mig. Jag vill flytta, varsomhelst , och ja jag vet jag har flyttat 100 gånger  men nu är det faktiskt jag som vill flytta.. gillar inte när allt går så långsamt frammåt, om det ens går frammåt. jag är verkligen på jätte bra humör idag..

operationer

Börjar bli lite nervös nu, tiden går rätt så snabbt märker jag. Snart inne i februari och den dumma månaden har bara 28 dagar och helt plötsligt är vi i mars och den månaden längtar jag förviso till men samtidigt tänker jag, står jag verkligen ut med mer smärta? Gastric operationen var ganska smärtsam första tiden och sen var det gallstensoperationen och läkningstiden efter den, inte alls roligt.. Och nu ska jag snart på en operation snart igen den jag väntat på mest, sen jag var 16! 
Kollar på lite före och efter bilder på kvinnor som har likadant som mig och herregud vilken skillnad! det gör ju ifs att jag längtar mer och mer och mer. Men Daniel är beredd på att hjälpa mig så gott han kan under läkningstiden och gud vad jag älskar honom för det, han är verkligen det bästa som finns, ställer upp hela tiden och stöttar mig fullt upp, hur kunde jag få en kille som honom? <3

Rygghelvete...

Det blir att gå till kiropraktorn igen, ryggen har låst sig, som att det inte räckte att vara förkyld och allt det .. Tycker lite synd om mig själv men det får jag göra tycker jag!
Nu ska jag försöka sova!
Godnatt

Sjuk igen

Jaha då har jag blivit sjuk igen, feber, ont i halsen och lungorna är nog snart uppe. Men trots det måste jag till arbetsförmedlingen på möte idag men sen blir det hem igen och ligga i sängen och knapra panodil och missbruka nässpray.

<3

"Life ends when you stop dreaming, hope ends when you stop believing and love ends when you stop caring. So dream hope and love...Makes Life Beautiful

22/1

Vaknade med huvudvärk deluxe så jag fick stanna hemma hela dagen. När Daniel stack till jobb kom mamma och hämta mig sen färgade vi mitt hår sen middag hos Jessica. Nu är jag dödstrött och huvudvärken kommer tillbaka titt som tätt, ska nog beställa tid i morgon till min kiropraktiker 
God Natt, sleep tight don't let the bedbugs bite

Har sökt ett jobb...

För två minuter sen sökte jag ett jobb i New York som kallskänka på ett svenskt café. Jag är super nervös! 
Jag hoppas jag får det såklart men samtidigt tänker jag, tänk om jag får det.. kommer jag kunna lämna allt ? Fast jag kan ju alltid åka dit och prova och funkar det inte så är det bara att åka tillbaka.. eller ? Jag har en dröm att få jobba och bo i USA men jag vill ju att Daniel ska med också då. Ja vi får se om jag får något svar tillbaka. HOPPAS!
 

Byta header och lite annat ?

Jag vill göra om hela min design på bloggen men har inte en blekaste aning om hur man gör!!!!! Någon god själv som vill hjälpa mig ? : )

Gamla bilder

Idag passade jag Filip och vi åkte hem till mamma. När han somnade så kollade jag och mamma genom lite gamla bilder i fotoalbumen och detta hittade vi bl.a 
 
 

bra sida?

Blev medlem på denna sidan för den ska antagligen fixa så att man får fler besökare till sin blogg och ev börja tjäna pengar på den!

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=19michaela92

money

Kan inte sova, tänker alldeles för mycket på saker och ting.. ekonomin, flytta hemifrån, kläder, skor, pengar pengar pengar.. lite tråkigt. söker jobb som en galning tycker jag, men ändå inget svar. Jag vill flytta utomlands, antingen studera eller jobba eller varför inte både och? antingen Storbritannien eller USA. Men samtidigt så är det så tryggt här i Sverige så vet inte om jag vågar lämna. Och hur kommer det gå om jag lämna släkt och vänner här, känns som jag kommer missa så mycket av deras liv men samtidigt så måste jag leva mitt eget och för en gångs skull tänka på mig själv och vad jag vill.  åh varför måste man ha pengar till allt ?! Det ställer bara till med problem... deprimerande. Nej jag får väll sluta tycka synd om mig själv och sova istället, god natt
 
                                

ussch

 
Var på Harrys igår, sjukt roligt! men idag mår jag som jag förtjänar, ordentligt. ska ut och gå en runda med Mandis snart så jag piggnar till lite. 
 
 

dumma blogg

hade skrivit jätte mycket och när jag publicerar det försvinner hälften.. kul! nu ska jag lägga mig istället..

Utbildning

Jag har hela tiden velat läsa till undersköterska men jag kommer inte in på utbildningen, har sökt tre gånger nu och fått avslag så jag har lagt ner det helt. Istället funderar jag på att söka in på turism linjen på Östra Grevie Folkhögskola, den är  på två terminer och man kan få IATA och Amadeus certifikat, vilket innebär att man kan jobba på resebyråer t.ex. Har tänkt på denna utbildningen egentligen sen jag tog studenten men glömde liksom bort den när jag började jobba inom hemtjänsten. Men nu tror jag att jag vill söka in. Jag undrar bara en sak.. jag kan inte hitta mitt slutbetyg från gymnasiet och undrar om/hur jag kan få en kopia, kanske ska jag gå tll Jörgen Kock och fråga ?  
 

CIAO

En väldigt enkel fisksoppa

 
Jag hade ca 500 g fiskfiléer, lax och pangasius men det går med vilken fisk somhelst 
1 gul lök
1 purjolök
2 morötter
1 liter vatten
1 fisk buljontärning
3 potatisar ( kan tas bort om man vill)
1,5 dl matlagningsgrädde
½ pressad citron
salt och peppar
olivolja
smör
curry
ev creme fraiche om den ska bli krämigare
 

Koka upp en liter vatten. Skala och hacka löken under tiden. Skala och dela morötterna i mindre bitar, typ slantar 3 cm. Hetta upp oljan och ev. smör och bryn lök och morötter krydda med curry. Skala och skär purjon under tiden och rör i allteftersom. Häll i det heta vattnet och lägg i buljongtärningen och låt det koka upp. Skala potatisen och dela i mellanstora bitar och lägg i. Under tiden dela fisken i ca 3-4 cm stora bitar, den ska helst vara tinad. Sjud sedan fisken ca 5 min. När fisken sjudit sina fem minuter häll i grädden, creme fraichen och citronsaften, låt koka upp ett par minuter sedan smaka av. Om man vill kan man lägga i dill. Servera!

Den var så god att t.o.m jag tog två portioner. 

Vitlöksdoftande kycklinggryta

Jag tänkte om jag skulle börja lägga ut recepten jag lagar varje dag för det blir riktigt gott ! 
Igår gjorde jag en vitlöksdoftande kycklinggryta : 
 
4-6 kycklingfiléer
olja
6-8 vitlöksklyftor ( jag använder alltid för mycket vitlök men det är ju det som gör det så gott!)
1 dl sweet chilisås
salt, svartpeppar, paprikapulver, (chilipulver)
1 gul lök
1 röd paprika
2-3 dl matlagningsgrädde, jag använder laktosfri 15% fett
lätt creme fraiche och laktosfri om man vill det
 
Häll allt detta i en fryspåse : vitlök, sweetchili och ganska mycket olja och tillsätt lite salt och svartpeppar. 
strimla kycklingen och lägg i påsen och låt den vila i kylen ca en timme för bäst smak eller över natten.
 
skala och skär löken i stora bitar, hacka paprikan under tiden kycklingen godar ihop sig. Sedan när kycklingen har fått sig lite smak så stek den i en stekgryta helst och när allt kött är vitt så släng i paprikan och löken och stek upp det tills löken är gyllenbrun, krydda med lite paprikapulver. Vill ni ha lite sting i så krydda med chilipulver och/eller lite sambal oelek. I med matlagningsgrädden och creme fraiche och låt koka upp i ca 20 min.
Jag gjorde klyftpotatis till, dela potatisen i båtar och lägg i en form med olja, salt och timjan och in i ugnen på 250 grader i ca 20-25 min, de sista fem minutrarna har jag på grill. Och självklart en stor god sallad till också. 
Har tyvärr ingen bild på det men det blev jätte gott! 
 
 

 
 

 

Äntligen!!!

Ringde plastiken för en stund sen och dem sa att jag ska få en läkartid i mars! Längtaaaaaaar!!!! Ska ta till vårdgarantin sen så får jag operation i om tre månader. Aaah jag är så glad!!!

jobb och allt möjligt

Det här med jobb alltså.. Det är jobbigt för jag har nästan inget jobb längre, finns inga timmar. Jag trivs jätte bra där men tyvärr är det dags och söka nytt. Igår hjälpte Jessica mig med personligt brev och skicka iväg tre cv till tre olika jobb hoppas hoppas hoppas någon hör av sig! när jag inte jobbar på hemtjänsten är jag hos Jessica ovh hjälper henne med Filip, skönt faktiskt jag går ut mycket på promenader, idag t.ex ska jag ut och gå med söta Jonna och hennes otroligt söta och charmiga son Leo. 
Idag ska jag också ringa plastiken och höra om det har fått min egenremiss för jag vill få gjort detta innan sommaren så jag kan ha en fin bikini!
Att mitt gäddhäng slänger och har sig när jag rör mina armar skiter jag fullständigt i, det är låren och rumpan och midjan som ska tränas som f*n nu. ska mäta mig ikväll har helt glömt bort och göra det. 
Nej nu måste jag kasta ner äckelkatten från soffan för han luktar jätte äckligt när han tvättar sig och jag äter frukost, ingen bra kombo. Jessica kommer och hämtar mig snart så måste börja göra mig ordning. 
 
Ha det bra
 
Ciao ! 

Nu j*vlar i det ska det tränas

Som sagt, nu ska det tränas, i morse började jag med min lilla bok "träna 6 min på morgonen" och jag känner redan mina magmuskler börjar göra ont, har inte tränat sen jag slutade med basketen och då var jag tolv eller tretton så 6-7 år.. det känns. har tagit före bilder och på två veckor ska det ha blivit någon förändring! den lilla plufsiga magen ska försvinna, jag ska börja sola så mina bristningar försvinner, har även en olja jag smörjer in med två gånger om dagen och den har hjälpt fantastiskt mycket, den heter BIO-oil. 
Har gjort upp ett schema, ska träna på morgonen och kvällen både på 24/7 och sweatshop. Nu måste jag iväg ska till arbetsförnedringen, puss
 

michaelanordin

Amor Vincit Omnia

RSS 2.0